Acvariu in perete fals

 

De cate ori nu ne-a trecut prin minte ideea de perete fals cu un acvariu incastrat in el? Sau chiar un perete din sticla?

Adevarul este ca e foarte frumos sa te uiti dintr-o camera in alta si sa-ti treaca deodata un peste prin fata :)!

Acvariile despart camere in case, in apartamente, in cafenele si restaurante si chiar in hoteluri si cazinouri.

Nu este deloc dificila realizarea dar de cele mai multe ori este foarte bine sa contactati un specialist inainte de a demara. 

Ca dimensiuni ne gandim la 2, 3 metri lungime per cat mai inalt per maxim 30 cm latime (v-am nimerit? 🙂 ) .

Realizabil? Da!

Rezistent? Sigur!

De efect? Posibil… 

Scump? Sigur!

Deci.. realizabil?? Nu prea..

Atunci hai sa vedem cum ar trebui sa stea lucrurile.

In primul rand indiferent de marimea sau de forma acvariului, acesta trebuie sa fie natural, sanatos si pliiin de viata!

Tintele noastre sunt (sau ar trebui sa fie) urmatoarele:

– sa putem reda un coltisor din natura;

– sa il facem bine si sa fie rezistent in timp;

– sa nu chinuim pestii;

– sa nu ne chinuim pe noi cand vine vorba de mentenanta;

– sa ne gandim pe termen lung si la consum si sa il construim cu un consum cat mai redus;

– sa ii impresioneze pe privitori;

 

   De ce ezit la dimensiunile de mai sus? Pentru ca orice foaie de sticla are limitarile ei iar ,ca exemplu, o foaie de 200/100cm va trebui sa fie de 24mm grosime (foarte grea, necesita multe intarituri, este foarte scumpa, manopera la lipire este foarte scumpa, etc).

   Deci din cei 30 cm latime mai scadem 5 cm (grosimea sticlei) si ramanem cu 25 cm spatiu unde putem construi decorul si undeva la 15 cm spatiu accesibil pe unde putem facem mentenanta. Vom putea construi un decor mult mai greu si mai costisitor si vom fi limitati la cateva specii de pesti deci ideal ar fi sa gandim bine dimensiunile inainte de a porni proiectul;

   Inaltimea mare inseamna un sistem de iluminat din ce in ce mai puternic care sa penetreze coloana de apa. O mare parte din aceasta lumina va fi pierduta si asta inseamna curent irosit, caldura generata, etc.

   Din nou o latime mica inseamna spatiu putin pentru decor, pentru locurile de ascuns ale pestilor, pentru plante sa isi bage radacinile sau pentru corali se se aseze;

   Recomandari:

1. Pentru un acvariu incastrat in perete fals latimea minima pe care ar trebui sa o folositi este de 40cm iar inaltimea maxim 70cm. Lungimea poate sa fie oricat.

– La acesta inaltime va veti putea folosi de majoritatea sistemelor de iluminat (si nici nu veti avea nevoie de cele mai puternice pentru ca nu este foarte inalta coloana de apa).

– La aceasta latime veti avea spatiu pentru a realiza decorul unor biotopuri de apa dulce sau apa marina si le veti oferi pestilor un decor cat mai natural si mai sanatos pentru ei.

2. Pentru un perete tip acvariu folositi acrilic si nu sticla.

– Foile de acrilic pot fi aduse la comanda si sudate la fata locului sau chiar poate fi adus un perete pe comanda pentru dvs. (mai multe informatii la office(at)accesorii-acvariu.ro ).

– Acrilicul are o transparenta mai apropiata de cea a apei decat sticla, este mult mai usor si mult mai rezistent dar instalarea si amenajarea unui astfel de acvariu trebuie facuta de profesionisti.

3. Nu va speriati de mentenanta.

– Un acvariu bine facut va deveni in timp un mic ecosistem de sine statator si nu va necesita prea multa munca din partea dvs.. Bineinteles schimburi partiale (10%) de apa de 1-2 ori pe luna, aditii lunare de micro si macro elemente, astea sunt lucruri care vor fi necesare dar usor de facut daca le faceti cu pasiune (daca nu angajati pe cineva pentru mentenanta).

4. Nu va speriati de mortalitatea pestilor (acestia nu mor saptamanal sau lunar).

– Daca nu le dati motive :). Pestii isi vor trai intreaga viata (unii 3,4 ani altii 10-20 de ani), se vor inmulti si vor trece prin diferite stadii de dezvoltare.

– Perete despartitor:

Atunci cand peretele nu permite suficienta adancime putem oricand sa iesim cu acvariul creand un super efect.

Si varianta cea mai usoara de a avea un acvariu in perete: aquavista500

Aveti in gand un proiect si aveti nevoie de un specialist sau chiar si doar de un sfat?

Nu ezitati sa ne contactati la office(at)accesorii-acvariu.ro.

Acvariu in perete realizat de noi: http://blog.accesorii-acvariu.ro/primul-acvariu-realizat-folosind-decorul-3d-facut-pe-comanda/

 

www.accesorii-acvariu.ro

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

One comment on “Acvariu in perete fals

  1. Buna seara! Am o fereastra interioara (nu are legatura cu exteriorul) de dimensiunile: 120 – L, 25 – l, 90 – h. M-am gandit sa inlocuiesc aceasta fereastra cu un acvariu de dimensiunile 120/25/70. Ce sfaturi imi puteti da referitor la constructia lui si materialele necesare. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *