Julidochromis transcriptus

Nume Julidochromis transcriptus
Familie Pseudocrenilabrinae
PH 8-9
Duritate 10-20°dGh
Temperatura 23-27°C
Dimensiuni 7.5 cm
Dieta Omnivor
Origine Tanganyika
Dificultate Mica
Agresivitate Medie

Descriere

Julidochromis transcriptus este un peste subtire aproape cilindric din lacul Tanganyika. Acest peste este colorat cu dungi negre si albe si cu bleu pe marginile aripioarelor.

Acest peste este probabil cel mai mic din familia Julidochromis iar masculii rar ajung la 7.5 cm.

Julidochromis transcriptus se gaseste in mediul natural intre 1-10m adancime de-a lungul coastelor stancoase din lac.

El,  ca si toti pestii din Tanganyika, prefera o apa dura, dar asta nu inseamna ca nu pot trai intr-o apa mai putin dura cu ph de 7.3 si cu toate ca se zice ca nu suporta schimburile de apa facute des, nu este nici o problema daca apa de schimb are cam aceleasi valori de ph si kh ca apa din acvariu.

In lac se hraneste cu insecte si tot felul de nervertebrate,iar in acvariu poate fi hranit cu fulgi, pelete, artemia, etc.

Pentru a inmulti acesti pesti avem nevoie de 5-6 juvenili pe care ii putem pune intr-un acvariu de 90 de litri cu nisip fin ca substrat. Formam cateva formatiuni din pietre adaugam si niste ghivece ca sa avem cat mai multe pesteri. Acvariul trebuie pus intr-o zona cat mai putin populata.

Pe la 11-12 luni, vor incepe sa se formeze perechi. Este foarte usor sa ne dam seama care sunt perechi deoarece stau unu langa altul si isi aleg un teritoriu comun, iar cand alti pesti ajung in teritoriul lor sunt goniti. Daca acvariul nu este suficient de mare si nu sunt suficiente locuri de ascuns atunci se recomanda sa fie lasata doar o pereche in acvariu.

Din moment ce toti Julidochromisii depun in pesteri si sunt foarte secretosi, este aproape imposibil sa stiti daca au depus pana cand nu apar puii. Depun cam 20 de icre odata, iar puii, dupa ce incep sa inoate pot fi hraniti cu artemia proaspat eclozata sau cu cyclopi. Ambii parinti vor avea grija de pui si sunt niste parinti devotati.

Ca la alti Julidochromis, pot fi tinute mai multe serii de pui in bazin cu parintii, iar puii mai mari vor lua parte la cresterea puilor mai mici.
Cand puii ajung la 2-3 cm trebuie scosi din acvariu, deoarece exista sansa ca la aceasta marime parintii sa inceapa sa ii atace.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *