Nevertebrate

Creveti de apa dulce

Creveti de-abia  in ultimul timp au inceput sa devina mai populari si la noi, pentru ca nu au nevoie de foarte mult  spatiu. Printre speciile care se gasesc pe la noi se numara: red cherry, probabil cea mai des intalnita varietate de creveti printre cei ce detin acvarii. In unltima vreme au inceput sa apara specii si mai frumoase dar si putin mai dificile de exemplu: cardinal shrimp, rilli shrimp, red bee, black bee, yellow shrimp, blue shrimp, green  shrimp.

Melci de apa dulce

Melci de apa dulce sunt foarte benefici in acvarii, atata timp cat nu se inmultesc in exces. Melci se hranesc cu resturei vegetale, resturi de manare, alge si pesti morti cand mai moare cate un peste. Exista melci de substrat care ne ajuta sa nu se mai formeze pungi sulfuroase in substrat sa nu se mai colmateze. Exista si melci asasini care principala lor hrana sunt ceilalti melci, sunt buni deoarece ne ajuta sa tinem  sub control melci invadatori.

Crabi de apa dulce

Crabi de apa dulce nu sunt atat de populari, ei au nevoie si de o zona unde sa iasa afara din apa, deobicei se aduce doar o singura varietate pe la noi, din ce am vazut prin magazine cei cu clesti rosii. Ei sunt omnivori manca si pesti si vegetale.

Scoici de apa dulce

Scoicile in acvariu sunt benefice deoarece ele se hranesc prin filtrarea apei, aduna particule si resturi foarte mici din acvariu, dabea in ultima vreme au aparut si la noi pe piata. Dar la unele specii pretul este pe masura.

Raci de acvariu

Raci de acvariu sunt de diferite mari si varietati de culoare, cei care cresc mari aproximativ 10 cm ataca si pesti, se spune ca au o problema cu plantele si le place sa le tunda. Din cauza nu stiu daca sunt atat de populari. Speciile mai mici care se gasesc pe la noi au preturile cam piperate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *