Pesti

Anabantidae

Cel mai popular peste, din aceasta familie este beta, care se remarca prin frumusetea lui aparte, dar din aceasta familie mai fac parte si alti pesti, care sunt aproape la fel de frumosi, cum ar fi guram albastru, leri, colisa chuna,colisa fasciata,colisa lalia, etc.

Characidae

Caracteristica principala, a acestei familii de pesti este faptul ca sunt pesti de banc, si cel mai bine se simt cand sunt minim 6 bucati din aceeasi specie, cateva specii din aceasta familie sunt, neoni, neoni rosii, rummy nose tetra, bleheri, pirania, etc.

Cichlidae

Este cea mai mare familie de pesti, se imparte in doua mari categorii ciclide africane si ciclide americane.printre cele mai populare ciclide americane sunt scalari, discusi,ramirezi, iar din cele africane mai cunoscute sunt ciclidele de malawi, cum ar fi caeruleus,

Cyprinidae

Din aceasta familie  mare, sunt cateva specii care le gasim in permanenta ele sunt: carasi, tetrazona, zebrele, botia, rasbora, labeo, sae, etc. Sunt specii din aceasta familie carora le place sa stea in banc gen zebrele, tetrazona, rasbora etc.

Killifish

Familia killi este impartita  in pesti anuali, semi-anuali  si pesti nonanuali. Ei se gasesc in Africa, America, Asia si Europa, se numara printre cei mai colorati pesti si cei mai frumosi.

Poeciliidae

Cele mai reprezentative specii ale acestei famili sunt: guppy care exceleaza prin coloritul lui  si foarte multe varietati, moly si xipho cei mai usori peste de tinut intr-un acvariu. Cel mai interesant lucru al acestei familii este faptul ca naste pui vii.  

Rainbowfish

Rainbowfish sau pestele curcubeau, aceasta familie nu prea este raspandita pe la noi cu toate ca sunt cateva specii cu un colorit deosebit. De exemplu Melanotaeinia boesemani, Glossolepis incisus, Melanotaeinia parkinsoni, etc.

Welse

Familia welse sau sanitari, este o familie extrem de numeroasa. Din ea fac parte, asa numitii “sanitari”: corydoras sterbai, corydoras panda, corydoras paleatus, hoplosternum thoracatum, synodontis, etc si “sanitari” care se hranesc si cu alge: ancistrus, plecostomus, otocinclus, gibiceps, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *