Pesti marini

Acanthuridae

Porecliti si chirugi, sunt printre cei mai frumosi pesti de apa sarata ce ii puteti vedea intr-un acvariu marin.

Amphiprion

Familia pestilor clown sau anemone fish, pestii din aceasta familie au o caracteristica unica, ei pot trai in simbioza cu diverse specii de anemone in functie de specia pestelui, fara riscul de a fi  mancat de catre anemona.

Apogonidae

Aceasta familie este foarte interesanta din punct de vedere al inmultiri, dupa ce mascul fecundeaza icrele le incubeaza in cavitatea bucala.

Blenniidae

Aceasta familie este reprezentata de Synchiropus stellatus, Ecsenius bicolor, etc.

Gobiidae

Pesti din aceasta familie ne atrag prin coloritul lor extraordinar, dar si prin faptul ca unele specii traiesc in simbioza cu anumiti creveti si mai exista un goby caruia ii place foarte mult sa stea in  corali iar prin felul acesta el ii ajuta sa nu ramana resturi pe ei.

Hippocampus

Aceasta familie  este reprezentata de caluti de mare, care sunt foarte frumosi si eleganti, cel mai mult la ei ne atrage forma lor si felul in care se inmultesc.

Labridae


Din aceasta familie printre cei mai cunoscuti pesti sunt cleaner wrasse (Labroides dimidiatus) care se hraneste cu paraziti si tesut mort dupa ceilalti pesti. 

Opistognathidae


O trasatura interesanta a acestei famili de pesti este, ca isi fac o scorbura sub pietre in nisip, si au obiceiul ca sa filtreze nisipul in cautarea hranei.

Pomacentridae

Familie cunoscuta in general datorita pestelui Chromis viridis,Chrysiptera hemicyanea, etc.

Pseudochromidae

Majoritatea pestilor din aceasta familie, sunt de dimensiuni mici si au un colorit frumos, de exemplu  Pseudochromis paccagnellae, Pseudochromis aldabraensis, etc.

Serranidae

Cele mai populare plante din acvaristica grupate dupa familia din care fac parte.

Syngnathidae

O caracteristica interesanta a pestilor din aceasta familie, este faptul ca dupa ce masculul fecundeaza icrele le depoziteaza intr-un buzunar care se afla sub coada acestuia.

One comment on “Pesti marini

  1. Pingback: Acvariu marin – Ghid pas cu pas | Aquapedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *